Wat ik verteld had…

Twee klassen in oktober 2020 wonnen een optreden van Jee Kast via de Canon Cultuurcel. Door een pandemie die nog nazindert, konden we het optreden helemaal anders aanpakken en hebben we ingezet op professionele streaming.
Verschillende scholen konden zich inschrijven om de voorstelling live te volgen en zo kon de voorstelling groeien. CCHA ondersteunde logistiek en in januari 2021. Op Gedichtendag werd deze voorgesteld en lovend onthaald. Lees hieronder de feedback.

De streaming bekijken met jouw school?
De streaming is betalend maar je kan voor het gebruik ervan nog altijd via Literatuur Vlaanderen subsidie aanvragen. Voor prijzen en informatie;
stuur een mail naar jeekast at hotmail dot com

De scholen die de voorstelling boeken, krijgen vervolgens ook een lesmap met doe-, schrijf- en interpretatie-opdrachten.
— — —

FEEDBACK: Wat ik verteld had … – de schoolvoorstelling

Wat een sterke voorstelling, proficiat!
Literatuur Vlaanderen

Heel erg bedankt voor de mooie voorstelling. Het was een plezier om naar te kijken en de leerlingen vonden het ook echt zeer leuk. Dit was een klas die alleen al bij het noemen van het woord ‘poëzie’ hun neus al optrekt… dus hen laten genieten van deze kunstvorm is telkens een uitdaging. Dat is u dus zeker gelukt. Erg bedankt.”
Leerkracht Nederlands, TS0 3de jaar.

“Proficiat met het online opzet. Zeker geslaagd!
CANON Cultuurcel, Departement Onderwijs & vorming

“Het enige dat ik nu kan doen is mijn eigen enthousiasme uitspreken. Wat je deed was visueel heel erg mooi om te zien, met de oude man op zijn bankje. Nog voor er tien minuten voorbij waren, had je mijn aandacht volledig dankzij de woorden ‘linedance met border’ en de ‘ik wil willens nillens Willis Bruce zijn’. Wat ben je vindingrijk en wat klinkt dat mooi! Ik voel dat een voorstelling die met hart en ziel gebracht wordt heel erg veel deugd doet en helpt om de moed erin te houden in tijden van pandemie. Ik hoop dat je dat effect ook op onze tieners van het derde jaar bij ons op school had. Verder wil ik je heel veel succes wensen met je woordkunst. Je doet de Nederlandse taal alle eer aan.
Leerkracht Nederlands, derdegraad

Ik bekeek je stuk al. Sterk, krachtig, rijk aan gelaagdheid, gevoelig en energiek.
Leerkracht Nederlands, 6de Jaar, Pikoh

Het is gedreven, gelaagd, soms gezocht en altijd spitant. De humor van de oude man vind ik prachtig.
Leerkracht woord & drama, 4de, 5de jaar Pikoh
Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *