Morgen… op beeld

De zoektocht naar een meid uit een foto met een verhaal.

Regelmatig pluk ik foto’s van het web omdat de compositie leuk is, het een interessante foto is om wat mee te doen, of gewoon als tekenoefening. Onderstaande tekening is gebaseerd op zo een foto die ik heb geplukt op het internet, het is een foto van op Tomorrowland 2009 of 2010.

Leuk, maar ik zou mezelf niet zijn als ik het aangename niet aan het aangename zou koppelen. Met andere woorden, vind het origineel. Zeg me waar de originele foto staat, en om het moeilijk te maken; wie het is (haar naam?) en stuur me een mailtje.

Forward dit bericht. Verstuur deze tekening en het bericht naar je vrienden en vriendinnen en maak kans op …
De winnaars en hun helpers mogen rekenen op een greep uit het prijzenpakket (twv 650 Euro).
Einddatum voor verzendingen: 30 mei.
– wie is dit?
– wat is de originele foto?

Uit al degene die het vinden worden er enkele winnaars geloot.
Maar hoe sneller je erbij bent hoe meer kans je hebt.

Jee Kast gaat een uitdaging aan en start een zoektocht in de trend van “6 degrees of seperation”. Iemand zoeken die je niet kent, maar ergens gewoon van het net hebt geplukt. Hoeveel tussenstappen heb je nodig om de persoon achter een beeld te vinden… Help me and win.

Het beeld is een analogie, zoals onderstaand voorbeeld (een schilderij van Rembrand),
Het is heel hard geinspireerd op de originele foto:

+ Prijzenpot: 5 Jee Kast T-shirts, 6 boekjes foute openingszinnen, 3 werken “The schwung in Square”, 3 boekjes “Reef de Dromen” (incl. CD) en 3 boekjes (“ik hoor) stemmen in de leeszaal.

+ De theorie van de 6 degrees of seperation”:
ALs we elk een hondertal vrienden, kennissen en kameraden hebben, Heb je bij 2 personen, 100 x 100 contacten, bij drie personen 100 x 100 x 100, bij vier… Maw. als je een 6 mensen passeert, zou je 10 tot de zesde macht hebben, maw, een één met twaalf nullen, wat groter is dan de wereldbevolking. Iemand kennen ligt dus binnen handbereik.

+ The schwung in Square: Een expositie die ik in December in Antwerpen had, andere tekeningen in dezelfde stijl; http://www.jeekast.be/afbeeldingen/sd-next-gen/

Thanxelot,

Jee Kast 2011
PS. De winnaars worden eind juni bekend gemaakt.


Posted

in

by

Tags:

Comments

One response to “Morgen… op beeld”

  1. Yvo

    Dju toch, dat is écht niet gemakkelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *