persbericht: NK poetry slam 2011; Belg wint tweede gouden vink.

Beste ♫,

De Hasseltse performer/dichter Jee Kast, woonachtig te Brussel, haalt zijn tweede Gouden vink binnen op een halve finale ronde van het prestigieuze Nederlands kampioenschap Poetry Slam.

Het Nederlands kampioenschap is een wedstrijd waar de beste woordkunstenaars en dichters van de lage landen om de titelbeker van Nederland strijden.
Maandagavond (28 nov 2011) werd op drie locaties door het Poëziecircus een halve finale ronde georganiseerd te Utrecht voor winnaars van regionale wedstrijden.
De andere Belgische dichter Philip Meersman, winnaar van DichtSlamRap2011, moest het helaas in de eerste ronde van de wedstrijd afleggen.
Jee Kast was jury-winnaar in Augustus te Leeuwarden wat hem een plaatsje in de halve finale opleverde.

Jee Kast wist maandagavond na twee rondes zich als publiekslieveling te vestigen en overtuigde in een stomende battle het publiek en de jury.
In totaal deden er 21 dichters van allerlei allooi mee, waarvan er 9 deelnemers mochten doorgaan naar het Nederlands Kampioenschap. Jee Kast
stond in 2009 al in de Nederlandse jaarfinale waar hij nipt een derde plaats haalde.

De finaleronde vindt op 10 december in Utrecht plaats, in de Tivoli Helling.
DE prijs is vernoemd naar de overleden SImon Vinkenoog die als de Nlse Godfather of slam wordt aanzien.

Jee wie?
Jee Kast is een performer/dichter die al enkele jaren aan de weg timmert voor slam Poetry, zo deed hij o.a. al het voorprogramma van Raymond vh Groenewoud, Hans de Booij, Herman Brusselmans en deed hij een gastoptreden op TEDxFlanders (zie hier).
De dichter/performer staat vooral bekend om diens spitsvondig taalgebruik, cfr. zijn foute openingszinnen en zijn ritme-gelinkt werk (denk aan rap). Doch weet hij je ook te raken met gevoelige teksten. Momenteel legt hij de laatste hand aan “Koud lezen”; een full CD met muziek en poëzie die begin 2012 wordt uitgebracht.

Poëziecircus, organisatie& info: link
Fotolink: mail me

Met vriendelijke groet

Joost
aka Jee Kast
— — —
(0032) 472 85 48 80
www.jeekast.be

www.ikwouietsliefstegenjezeggen.be


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *